Publicat el

This One Next: recomanacions de llibres, CD's i vídeos


This One Next (TON) és una pàgina web que ens recomana llibres, CD's o vídeos per a llegir, escoltar o mirar. El servei funciona de la manera següent: introduïm el títol d'una obra determinada (la darerera o bé una que ens hagi agradat) i TON, immediatament, a partir del 'perfil' d'aquesta obra ens suggereix una llista de llibres, CD's o vídeos que ens poden interessar. La recomanació es basa en els llistats de preferències que els usuaris registrats al servei han anat introduint en la base de dades de TON. Per tant, les recomanacions són fetes a partir de l'obra i de la ponderació global de tots els usuaris, i no pas a partir de perfils particulars d'usuaris.
El servei és gratuït i obert a tothom, si bé per a fer recomanacions t'has d'identificar (l'empresa assegura el total anonimat de les dades personals). Hi ha altres serveis que recomanen llibres o vídeos, com ara Amazon, però els suggeriments d'Amazon es basen en les compres que fan els usuaris, és a dir amb el catàleg d'obres vives i no pas amb tot el catàleg d'obres. Actualment en català hi ha molt poques obres recomanades. Al costat de cada obra recomanada hi ha un enllaç a Amazon; si acabes comprant un llibre en aquesta botiga, TON rep una petita comissió (per ajudar a mantenir la web).
TON és un servei mantingut per la britànica Thoughtplay Ltd, arran de la creació, el 2005, de la pàgina Who should you vote for? i a la qual seguí What should I read next?, web creada per a recomanar llibres i que actualment està incorporada dins del servei de TON.