Publicat el

Toponimiamallorca.net, una web amb més de 35.000 topònims de Mallorca


Recentment ha estat obert el portal toponimiamallorca.net el qual té per objecte la difusió dels noms de lloc de l'illa de Mallorca i contribuir a la seva correcta localització geogràfica. Miquel Àngel Escanelles, un mallorquí afeccionat a la toponímia i a les noves tecnologies, és l'autor de la pàgina web.
El portal vol constituir també un reconeixement a totes aquelles persones que s'han dedicat i es dediquen a recollir els topònims a partir de les fonts orals evitant així la seva pèrdua. Entre aquestes persones cal destacar la labor de Josep Mascaró Passarius el qual publicà a l'any 1958 el seu monumental Mapa General de Mallorca.
A toponimiamallorca es poden fer recerques toponímiques sobre una extensa base de dades de topònims de Mallorca (uns 35.000, si bé actualment no s'hi inclouen els noms de l'interior de les poblacions) i localitzar-les sobre la cartografia digital servida per Google Maps (que d'altra banda, des de fa pocs dies ha deixat enrere la seva fase beta). La base de dades està en contínua transformació degut a la correcció de la informació continguda i a l'ampliació en base a noves fonts.

Font: Softcatalà (6/09/2007), Vilaweb (17/09/2007) i Toponímia Mallorca