Publicat el

Naomi Klein promociona el seu nou llibre a The Guardian i al Festival de Venècia



La periodista canadenca Naomi Klein acaba de publicar el seu nou llibre The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism (ed. Henry Holt and Company), després de set anys des de la publicació del bestseller internacional No Logo, llibre de capçalera del moviment antiglobalització. El llibre argumenta la teoria que les polítiques del lliure mercat han triomfat arreu del món no gràcies al desenvolupament de la llibertat i la democràcia sinó per l'explotació de la gent i dels països sota un estat de shock provocat per desastres naturals, guerres o atemptats.


El diari digital britànic The Guardian ha creat (8/09/2007) un microlloc web dedicat a aquesta novetat que inclou fragments del llibre, una entrevista en vídeo amb l'autora, enllaços a llibres i lectures relacionades amb el tema i un vídeo d'un minut (el mateix que inserim en aquesta notícia). The Guardian ofereix als seus lectors una secció de llibres que inclou ressenyes i extractes de centenars de llibres, agrupats temàticament.

D'altra banda, l'escriptora i el director de cinema mexicà Alfonso Cuaron van presentar el 8 de setembre el curtmetratge Shock Doctrine en el 64è Festival de Cinema de Venècia. El vídeo, que té una durada de 6 minuts, està basat en el llibre. Un grup de pacifistes italians va aprofitar aquest acte per protestar contra la construcció d'una base militar americana prop de Vicenza.