Publicat el

Exact Editions per a editorials de llibres


Exact Editions, una empresa londinenca que permet cercar en línia en una gran quantitat de revistes, acaba d'obrir el seu servei de cerca a les editorials de llibres. La primera editorial que ha utilitzat aquest servei és el Berkshire Publishing Group, una empresa de Massachusets fundada el 1998, especialitzada en afers globals i tendències del segle XXI i coneguda per diverses grans obres de referència, com ara la Berkshire Encyclopedia of Extreme Sports, Global Perspectives on the United States i la Berkshire Encyclopedia of World History. Des del 24 de setembre l'editorial ofereix per a un temps limitat accés en-línia full-text a alguns dels seus títols best-sellers. Segons la companyia, l'accés total del llibre en obert durant un temps constitueix una de les millors maneres de promoure la comercialització del llibre.
Bàsicament el sistema de recerca consisteix a introduir una paraula en la casella de cerca i el sistema localitza el mot en qualsevol lloc (mapes, taules, text...) de qualsevol obra. En la pantalla de resultats apareixen tota una sèrie de thubnails de les pàgines i amb el sector de la pàgina en què surt esmentada la paraula cercada. L'usuari pot aleshores ampliar la pàgina en què apareix el text. Aquesta pàgina té la mateixa tipografia i estructura que la de l'obra publicada en paper, ja que és aconseguida a partir del tractament dels pdf's de les obres.
Pel que fa a la consulta de les revistes d'Exact Editions, el sistema és idèntic al del llibre, si bé la recerca es fa sobre la totalitat de les revistes de què disposa l'empresa. Exact Editions va ser fundada el 2005 i llançà el seu servei de subscripció a revistes el març del 2006.